Informatie over zonnepanelen

Heeft u al eens overwogen om zonnepanelen in te zetten en te gebruiken als alternatieve energiebron? Wij leggen u graag meer uit over de voordelen! Door gebruik te maken van zonne-energie bespaart u niet alleen op energie en de kosten, ook draagt u bij aan een gezonder milieu. Het installeren van zonnepanelen wordt steeds populairder en ook daarom is het belangrijk u goed te laten informeren voor u overgaat tot het aanschaffen ervan. Om zeker te weten dat u profiteert van de beste aanbieding, vraagt u via onze website vrijblijvend meerdere offertes tegelijk aan. Ontdek zelf waar u de meest aantrekkelijke deal kunt maken! Zonnepanelen kopen was nog nooit zo gemakkelijk en voordelig.

Zonnepanelen kopen: laat u informeren

Voor u zonnepanelen aanschaft, is het belangrijk om te weten wat u ervan kunt verwachten en hoe de zonnepanelen werken. Zonne panelen bestaan uit zonnecellen, die vaak gemaakt zijn van silicium. Silicium is een halfgeleider, die zelfs bij kamertemperatuur al geleidend wordt. In deze zonnecellen wordt het opgevangen zonlicht omgezet in elektriciteit, en een omvormer zet deze energie vervolgens om in wisselstroom.

Zonnepanelen subsidie?

Zonnepanelen aanschaffen is een aanzienlijke investering. Omdat de overheid deze vorm van duurzame energie wil stimuleren, is er dan ook een subsidie beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven. Met een zonnepanelen subsidie wordt de aanschaf dus ook een stuk aantrekkelijker. Om een beeld te krijgen van de kosten: een klein zonnepaneel van een vierkante meter kost ongeveer 700 euro, bovendien zijn de installatiekosten dan ook nog eens rond de 200 euro.

Hoeveel bespaart u met zonnepanelen?

Vier zonnepanelen zullen u jaarlijks zo’n 320 kWh aan elektriciteit opleveren. Dit levert u een besparing op van ongeveer 75 euro per jar. Maakt u gebruik van een dag/nacht tarief, dan zult u zelfs nog meer besparen. Heeft u 12 zonnepanelen, dan is al de helft van het verbruik van een gemiddeld huishouden op te wekken. Met de huidige energieprijzen zijn zonnepanelen in twintig jaar terugverdiend.

Wilt u weten wat het gebruik van zonnepanelen voor u kan betekenen? Vraag via onderstaande button meerdere offertes aan en kies de meest aantrekkelijke aanbieding!