Gratis warm water met behulp van zonnecollectoren of ook wel zonneboiler!

Misschien heeft u al wel eens gehoord van een zonneboiler, of zonnecollectoren. Dit systeem kan zelfs met enkele uren zonlicht al veel van de benodigde hoeveelheid water verwarmen, waardoor douchen en de was doen een stuk goedkoper worden. Overweegt u de aanschaf van een zonneboiler? Dan bent u bij ons op de juiste plek! Via onze website vraagt u gemakkelijk en vrijblijvend meerdere offertes tegelijk aan, zodat u altijd kunt kiezen voor de meest aantrekkelijke aanbieding. Ook als u nog niet precies weet wat u nodig heeft als het gaat om een zonneboiler, kunt u zich via deze offertes laten informeren.

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler werkt met behulp van zonnecollectoren. In deze zonnecollectoren zitten buizen, waar water doorheen loopt. Wanneer de zon schijnt wordt dit water opgewarmd, vervolgens wordt het opgeslagen in de zonneboiler. De temperatuur van het water kan oplopen tot wel 90 graden Celsius! Zelfs als de zon maar een paar uur schijnt (dus ook in de wintermaanden), kan voldoende warmte worden geproduceerd voor de dagelijkse bezigheden. Als het water niet warm genoeg is, dan spring de centrale verwarmingsketel bij.

Wat kost een zonne boiler?

Een zonne boiler is niet goedkoop. De koste van zonnecollectoren liggen namelijk tussen de twee- en drieduizend euro, inclusief installatiekosten en btw. Ook de zonneboiler zelf dient nog betaald te worden en kost zo’n 1600 euro. Ook hier zitten installatiekosten en btw bij in.

De jaarlijkse besparing is met een zonne boiler echter hoger dan bijvoorbeeld met zonnepanelen. De besparing van een zonneboiler is, vergeleken met een elektrische boiler, ongeveer 1300 kWh per jaar. Dit komt neer op zo’n 175 euro. Met een zonneboiler bespaart u ongeveer de helft van de verwarmingskosten voor uw water.

Wilt u ook ontdekken hoeveel energie en kosten u kunt besparen door een zonneboiler in te zetten? Klik op onderstaande button en vraag vrijblijvend meerdere offertes aan!