Informatie over opbrengsten windmolens

Wat is windenergie en hoe werkt het? Windenergie is, zoals de naam al doet vermoeden, energie die opgewekt wordt uit wind. Omdat we in Nederland veel wind hebben, is dit voor ons een uitstekende manier om duurzaam energie op te wekken. Windenergie opwekken doen we door middel van windmolens. De wind zorgt ervoor dat het rotorblad van de windmolen gaat draaien. Het rotorblad zit vast aan een tandwielkast. Hierdoor wordt deze beweging versterkt. De tandwielkast drijft vervolgens weer een generator aan. De generator is verantwoordelijk voor het omzetten van beweging in elektriciteit.

Wind energie in grote windmolenparken

Voor de grote windmolenparken zijn inmiddels nieuwe en efficiëntere windturbines ontwikkeld, die langer meegaan dan de traditionele windmolens. Deze hebben geen tandwielkast, maar een elektromagnetisch systeem. Deze zet de rotatie om in elektriciteit. Hoe groter de diameter van het rotorblad en hoe hoger de turbine, hoe meer wind energie kan worden opgewekt.

Windenergie thuis opwekken?

Verschillende leveranciers bieden relatief kleine en stille windturbines aan voor particulieren en bedrijven. Deze systemen hebben elk een verschillend rendement. Thuis energie opwekken krijgt steeds meer aandacht, ook de mogelijkheden voor windenergie thuis opwekken worden dus onderzocht. Het aanschaffen van een eigen windmolen zal een behoorlijke investering zijn. Wil je windenergie particulier opwekken, dan zal dit dus vooral als ondersteuning dienen. Greenchoice en Eneco hebben hebben samen met onder andere de provincie Zeeland een test opgezet naar het vermogen van kleine windmolens. De resultaten van de test laten grote verschillen zien in prijs en rendement. Slechts enkele van de windmolens halen een interessant rendement. Er zou wel een nieuwe generatie windmolens op de markt zijn met een interessant rendement en een snellere terugverdientijd. Wij zijn bezig dit te onderzoeken.

Naast de voordelen van windenergie zijn er ook veel andere manieren om veel energie en kosten te besparen. Op onze website krijgt u daarom de mogelijkheid om offertes aan te vragen voor producten en systemen op het gebied van duurzame energie, huis en verbouwing, isolatie en energie en verwarming. Zo kunt u profiteren van de beste aanbieding!