Lucht/water warmtepomp

Hoe werkt een lucht/water warmtepomp?
 Pompen die warmte uit de buitenlucht halen, hebben een speciale collector die warmte onttrekt aan de buitenlucht. Bij een lucht/water warmtepomp wordt de warmte opgenomen door verdampte vloeistof in de warmtepomp. Vervolgens werkt de pomp op dezelfde manier als een water/water warmtepomp of grondwaterpomp. Doordat de pomp de warme damp samendrukt, stijgt de druk en dus de temperatuur. Deze warmte wordt vervolgens afgegeven aan bijvoorbeeld de vloerverwarming of een boiler. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer naar buiten gepompt. Sommige lucht/water warmtepompen kunnen ook koelen. Lucht/water warmtepompen zijn ook te gebruiken voor de verwarming van zwembaden. Er zijn zelfs al lucht/water warmtepompen op zonne-energie!

Het installeren van de lucht warmtepomp

Een groot voordeel van de lucht warmtepomp is dat er voor de installatie niet zo diep geboord hoeft te worden als bij bijvoorbeeld de grondwaterpomp of de water/water warmtepomp. Dit is omdat de warmte uit de buitenlucht wordt gehaald. De montage van deze pomp is daardoor sneller en eenvoudiger. Overweegt u ook het aanschaffen van een lucht warmtepomp? Vraag dan via onze website meerdere offertes tegelijk aan, zodat u gebruik kunt maken van de beste aanbieding!

Wat kost de lucht/water warmtepomp?

De prijs van een goede lucht/water warmtepomp ligt rond de tienduizend euro. Dit is inclusief installatiekosten. Het rendement van de lucht warmtepomp is meestal lager als het vriest. De nieuwste systemen weten hier echter steeds beter mee om te gaan en kunnen ook in mindere omstandigheden een hoog rendement behalen. Het rendement van de lucht/water warmtepomp loopt op tot wel meer dan 400 procent. Elektrische warmtepompen geven over het algemeen het hoogste rendement.

Ook u kunt profiteren van deze oplossing! Vraag bij ons offertes aan en ontdek zelf de voordelen!