Tips voor het isoleren van uw dakkapel

maandag 30 december 2013

Ongeveer 30% van de warmte in huis gaat verloren via het dak. Dit cijfer laat zien hoe belangrijk een goede dakisolatie is voor een woning. Een goed geïsoleerde dakkapel kan veel voordelen opleveren, zoals kostenbesparing en een verhoging van het wooncomfort.

Isolatie
Met goede isolatie houd je de warmte in huis. Dit zorgt er in de wintermaanden voor dat je aanzienlijk minder hoeft te stoken. In de zomer zorgt isolatie daarentegen weer voor een frisse en koele omgeving.

Voordelen van goede isolatie
Een goed geïsoleerde dakkapel brengt veel voordelen met zich mee. Het eerste voordeel is natuurlijk dat de warmte binnenshuis blijft. Hierdoor kan je de verwarming een graadje lager zetten en kan je profiteren van een lagere energierekening. Door goede dakisolatie kan je jaarlijks wel ruim € 500 besparen op de stookkosten. De isolatie vergroot ook het wooncomfort, omdat de temperaturen in huis constanter en aangenamer zijn. Daarnaast kan je genieten van een rustige omgeving, doordat goede isolatie het geluidsoverlast vermindert. 

Ventilatie
Je kunt ook overwegen om de hele zolder te laten isoleren. Dit zal nog meer schelen in de energiekosten. Bij een geïsoleerde zolder is het wel belangrijk dat je beschikt over goede ventilatie. Doordat de naden en kieren zijn dichtgemaakt komt er namelijk niet zomaar frisse lucht naar binnen. Gebruik bijvoorbeeld ventilatieroosters voor de aan- en afvoer van lucht. Hiermee voorkom je onder andere vocht- en schimmelproblemen. Zo kan je onbezorgd genieten van alle voordelen die een geïsoleerde woning met zich meebrengt.

Slim energieverbruik bespaart kosten
Door op een slimme manier om te gaan met uw energieverbruik in en rondom huis, kunt u al snel veel energie besparen. U spaart het milieu en u verlaagt uw energierekening met tientallen euro’s per jaar. Energieverbruiker.nl kan u hierbij helpen. 
 

Bron: dakkapel-weetjes.nl