De voordelen van grootzakelijk energieverbruik

dinsdag 20 september 2016

Een klein verschil in het energietarief kan voor grote besparingen zorgen op jaarbasis wanneer uw bedrijf een hoog energieverbruik heeft. Vooral voor bedrijven die als “grootzakelijk” worden gezien is dit van toepassing, voor kleinere bedrijven zoals ZZP-ers of MKB is het al snel een stuk minder interessant.

Wat valt er onder grootzakelijk?

- U ontvangt 2 aparte facturen voor het energieverbruik en het netbeheer
- U betaald voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt, op maandelijkse basis
- U heeft een aansluiting die groter is dan 3 x 80 Ampère (boven de 100.000 kilo watt uur) en uw gasaansluiting is groter dan 40 m³ per uur (vanaf G40)

Het lijkt een hele opdracht om uit te kiezen welke energiemaatschappij het beste bij u past, maar wanneer u gebruik maakt van een vergelijker, kunt u op eenvoudige wijze uw maandelijkse energiegebruik uitrekenen en hierbij de leverancier kiezen die het beste bij u past. Via internet is het tegenwoordig erg eenvoudig om te wisselen van maatschappij, zonder dat u daar uren aan moet besteden met het verwerken van administratief papierwerk. Wanneer u de vergelijker gebruikt, kunt u de verschillende leveranciers in één overzicht zetten en deze sorteren op kwaliteit, prijs, betrouwbaarheid en service. Hierbij wordt er uiteraard rekening gehouden met de regio en is het streven om de volgende maand al over te kunnen stappen naar een nieuwe energiemaatschappij.

Alle prijzen en aanbiedingen worden dagelijks bijgehouden en een vergelijker is 100% onafhankelijk. Er zijn geen mogelijkheden voor bedrijven om voor een vergoeding een hoger worden getoond, u bent altijd verzekerd van een onpartijdige vergelijking.

Er zijn ook mogelijkheden voor groene stroom als u wilt kiezen voor een energie vergelijking van bedrijven die op een verantwoorde manier gebruikmaken van hun elektriciteitsvoorzieningen. U kunt investeren in een betere toekomst door gebruik te maken van groene stroom. Deze groene stroom is ook beschikbaar voor grootzakelijk gebruik. Het is de bedoeling dat in 2020 16% van de Nederlandse energieopwekking duurzaam is, hierdoor zijn door de Nederlandse overheid subsidies beschikbaar gesteld voor bedrijven die gebruik willen gaan maken van zonnepanelen. Hiermee kan op de energierekening worden bespaard, omdat u voortaan uw eigen energie kunt opwekken. De extra energie die u opwekt kunt u gemakkelijk weer verkopen aan een energieleverancier. Ook voor het gebruiken van windmolens zijn subsidie beschikbaar, waaronder de EIA en KIA. Dit maakt het voor bedrijven veel interessanter om mee te investeren in bijvoorbeeld een windmolenpark of -eiland, of om zelf op het terrein windmolens aan te leggen.

Bij energie-zakelijk.nl worden onder andere de volgende energieleveranciers vergeleken: udgetenergie.nl, Essent, Nuon, Eon, Energiedirect, Electrabel, NLE Zakelijk, Anode, Vastelastenbond, Greenchoice en nog vele anderen.