Vloerisolatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, werking en kosten van vloerisolatie? Op onze website bent u aan het juiste adres. Het maakt niet uit of u nu vloerisolatie zoekt voor een nieuwe of bestaande woning. Voor iedere soort woning is vloerisolatie mogelijk. Wist u bijvoorbeeld dat 12% van de warmte in uw woning via de vloer verdwijnt? Een goed geïsoleerde vloer levert u jaarlijks vele tientallen of honderden euro’s op. Afhankelijk van de oppervlakte van uw woning. Vloerisolatie loont dus!

Daarnaast zorgt vloerisolatie voor een gelijkmatiger klimaat en minder vocht in uw woning. Wat zorgt voor een toename aan uw wooncomfort. Een huis met degelijke vloerisolatie woont prettiger, want het is er warm en voelt prettiger aan.  

Aanleggen vloerisolatie

In het geval van nieuwbouw is aanbrengen van vloerisolatie een eenvoudige en relatief goedkope klus. Je kunt ervoor kiezen om harde platen onder je dekvloer te leggen als vloerisolatie. Deze dekplaten moeten echter wel een behoorlijke draagkracht hebben. U kunt daarnaast bij het gieten van de dekvloer ook gebruik maken van isolerende korrels. Zo krijgt u een isolerende dekvloer die energie bespaart. Wat als vloerisolatie prima functioneert. Tot slot is er voor nieuwbouw de mogelijkheid om een vloer te laten opspuiten als vloerisolatie. Dit is in veel gevallen pur. Het is eenvoudig en goed af te werken. Nadeel is dat het in vergelijking met de andere opties een relatief dure vorm van vloerisolatie is.

Wilt u vloerisolatie aanleggen in een bestaande woning? Bij een woning met kruipruimte is dat relatief eenvoudig aan te leggen en daardoor niet duur. Dit wordt ook wel bodemisolatie genoemd. Uw woning is door deze vloerisolatie in z’n geheel minder vochtig en de vloer blijft warmer. Dit kan door middel van aanbrengen van platen isolatiemateriaal of het opspuiten van pur aan de onderkant van de vloer.

Is de kruipruimte te laag? Dan kunt u er voor kiezen om de gehele kruipruimte op te vullen met isolatiemateriaal. Omdat het isolatiemateriaal op de grond komt te liggen is het belangrijk dat de laag isolatiemateriaal dik genoeg is om als vloerisolatie z’n werk goed te kunnen doen. Bij een woning zonder kruipruimte is wegen de kosten niet altijd op tegen de opbrengsten, omdat je de vloer moet uitbreken en eventueel de betonplaat laten verwijderen. Dit is een bewerkelijke en kostbare klus. Ons advies: vraag offertes aan bij de bij ons aangesloten specialisten in vloerisolatie. U krijgt vrijblijvend advies en beter inzicht in kosten en opbrengsten. Succes!