Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie wordt aangebracht in de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Een groot voordeel van deze manier van isoleren is dat het aanzicht van uw woning behouden blijft (bij gevelisolatie is dit bijvoorbeeld niet altijd het geval). Als de spouwmuur geïsoleerd is houdt het warmte vast en beschermt het uw huis tegen invloeden van buiten af. Denk daarbij aan kou in de winter, warmte in de zomer en geluid in het algemeen. Doorgaans worden er verschillende materialen gebruikt voor het isoleren van de spouw. Hier volgen enkele voorbeelden:

PUR

PUR staat voor ‘polyurethaan’. Het PUR-schuim dat gebruikt wordt bij het isoleren van de schouw bestaat uit dichte cellen gevuld met warmte-isolerend gas.

Tempex

Een ander woord voor tempex is ‘geëxpandeerde polystyreen’, maar wij kennen het als ‘piepschuim’. Dit materiaal kent veel voordelen. Zo wordt tempex niet aangetast door vocht, rot het niet en is het in verhouding goedkoop.

Glaswol

Glaswol wordt gemaakt van gerecycled glas en zand. Het wordt met name gebruikt omdat het licht is en makkelijk op te lossen in water. Een ander voordeel is dat het niet brandbaar is.

Steenwol

Steenwol, ofwel rotswol wordt gemaakt van de steensoorten diabaas en basalt.  De matten die hier van gemaakt worden behalve als isolatiemateriaal ook gebruikt bij het telen van planten.

Gratis offertes ontvangen

Als u spouwmuurisolatie in uw woning wilt kunt u op Energieverbuiker.nl vrijblijvend 5 gratis offertes ontvangen. Op die manier kunt de kosten goed in kaart brengen en bepaalt u zelf voor welk bedrijf u kiest. Het aanvragen van een offerte voor bodemisolatie gaat als volgt:

Vul uw adresgegevens in en geef vervolgens een omschrijving van de opdracht. Geef ook aan om wat type woning het gaat en wat ongeveer het bouwjaar is. Daarnaast is nog ruimte voor overige aanvullingen en kunt een voorkeur van contactmoment opgeven. Klik vervolgens op ‘offertes aanvragen’ en uw aanvraag is een feit!   

Meer isoleren?

Naast bodemisolatie zijn er meer vormen van isolatie. Ook voor de volgende vormen kunt bij ons offertes aanvragen: dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. Wij wensen u alvast veel succes bij het isoleren van uw woning.