Dakisolatie

Dakisolatie is een aantrekkelijke manier van isoleren op het moment dat u een verwarmde zolder heeft. Bij een slecht geïsoleerd of niet geïsoleerd dak gaat er veel warmte verloren. Bij dakisolatie moet u uitgaan van een prijs van € 50,- tot € 70,- per vierkante meter. De prijs is afhankelijk van het isolatiemateriaal en de manier waarop het dak geïsoleerd wordt. Een dak kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. Dit kan afhangen van de manier waarop het dak opgebouwd is: uit gordingen en kepers of uit spanten.

Bij een plat dak gaat het aanbrengen van isolatiemateriaal weer anders in zijn werk. Dan is er spraken van bijvoorbeeld een warm of een koud dak. Bij een warm dak moet het isolatiemateriaal tussen de bovenkant van het dak en de draagstructuur worden aangebracht. Bij een koud dak gebeurt dat onder de dakvloer.  

Offertes aanvragen

Als u dakisolatie overweegt kunt hier vrijblijvend en kosteloos offertes aanvragen. U ontvangt dan tot 5 offertes gratis en kunt op die manier de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Het aanvragen van offertes voor isolatie gaat als volgt: u geeft aan om welke vorm van isolatie het gaat (dakisolatie in dit geval). Vervolgens vult u uw persoonlijke gegevens en contactgegevens in. Verder  geeft u aan of het om een tussenwoning, hoekwoning of vrijstaande woning gaat. Tot slot kunt u een voorkeur van contactmoment opgeven en uw aanvraag is een feit. Zoals u merkt neemt dit hooguit een paar minuten in beslag. U hoeft dus niet meer bij verschillende isolatiebedrijven aan te kloppen voor een offerte en schept al binnen enkele minuten duidelijk over de kosten.  

Meer isoleren

Als u een verwarmde zolder heeft is dakisolatie, zoals gezegd, aantrekkelijk. Bij een onverwarmde zolder is dakisolatie in de meeste gevallen niet rendabel. U kunt in zo’n geval beter kiezen voor vloerisolatie. Bij Energieverbruiker.nl kunt u naast deze vormen van isolatie ook offertes aanvragen voor bodemisolatie, gevelisolatie en spouwmuurisolatie. Wacht niet langer met het isoleren van uw huis en dring uw energieverbruik flink terug.