Bodemisolatie

Bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd. Het isolatiemateriaal (bijvoorbeeld: in de vorm van ESP-parels) wordt op de bodem van de ruimte aangebracht. Er bestaat nogal wat discussie over of bodemisolatie nou wel of niet bijdraagt aan het verlagen van energieverbruik. Wel wordt het aangeraden op het moment dat u wilt dat de vochtdruk in de kruipruimte afneemt. Als u het energieverbruik terug wilt dringen kunt beter gebruik maken van vloerisolatie. Aangezien 12 procent van de warmte in huis verdwijnt via de vloer bent u bij vloerisolatie verzekerd van afname van uw verbruik.     

Gratis offertes ontvangen

Als u bodemisolatie overweegt kunt u op Energieverbuiker.nl tot wel 5 gratis offertes ontvangen. Op die manier kunt de kosten voor bodemisolatie goed in kaart brengen en bepaalt u zelf met welk bedrijf u in zee gaat. Het aanvragen van een offerte voor bodemisolatie gaat als volgt:

Vul uw adresgegevens in en geef vervolgens een omschrijving van de opdracht. Gaat het om hoekwoning, tussenwoning of vrijstaande woning? Geef ook aan wat het geschatte aantal vierkante meters is. Daarnaast is nog ruimte voor overige aanvullingen en kunt een voorkeur van contactmoment opgeven. Klik vervolgens op ‘offertes aanvragen’ en uw aanvraag is een feit!   

Meer isoleren

Naast bodemisolatie zijn er meer vormen van isolatie. Ook voor de volgende vormen kunt bij ons offertes aanvragen:

Dakisolatie:

De betekenis van de term dakisolatie ligt voor de hand. Indien u een verwarmde zolder heeft is dit aantrekkelijk. De warmte blijft dan in de winter onder het dak. U verbruikt aanzienlijk minder energie en de kosten van de dakisolatie verdient u doorgaans binnen enkele jaren terug. Als u geen verwarmde zolder heeft kunt beter kiezen voor vloerisolatie. Zo blijft de warmte onder de bovenste etage.

Gevelisolatie:

Na isolatie van de gevel aan de buitkant is de besparing op uw verbruik het grootst. Dit isoleert niet alleen beter, maar dempt ook het geluid van buiten. U kunt ook de spouw laten vullen met isolatie materiaal. Dit is goedkoper, maar levert minder energiebesparing op.

Vloerisolatie:

Voor het verbeteren van uw wooncomfort kunt ook kiezen voor vloerisolatie. 12 procent van de warmte in huis gaat verloren via de vloer. Dat maakt vloerisolatie de moeite waard. Daarnaast gaat het ook optrekkend vocht tegen.

Spouwmuurisolatie:

Bij spouwmuurisolatie wordt het isolatiemateriaal aangebracht tussen de binnen en de buiten muur. Er verandert niets aan het aanzicht van uw huis en dit is voor veel mensen een voordeel.