HRe-ketel: opvolger van de HR-ketel

Wat is een HRe-ketel? U kende natuurlijk al de HR-ketel, die relatief zuinig is met energie. De HRe-ketel is hier de opvolger van. De HRe-ketel heeft als bijnaam de kleine energiecentrale, dit komt omdat dit type ketel zelf energie opwekt. Wilt u energie besparen, dan is een HRe-ketel een aantrekkelijke investering. Via onze website vraagt u gemakkelijk meerdere offertes tegelijk aan, zodat u altijd van een mooie aanbieding kunt profiteren!

Hoe werkt een HRe-ketel?

In de HRe-ketel bevindt zich een motor. Deze drijft een dynamo aan, die vervolgens energie opwekt. De warmte die op dat moment vrijkomt, wordt opgeslagen in een boiler, direct afgegeven aan de centrale verwarming of gebruikt voor uw warme water. Tegelijkertijd wordt energie opgewekt. De elektriciteit wordt via het stopcontact direct bruikbaar. Overschotten worden teruggevoerd op het elektriciteitsnet. Is er meer warmte nodig? Dan springt de HR-ketel tijdelijk bij. Het systeem in de HRe-ketel verbruikt aardgas, waardoor u dus voornamelijk bespaart op uw elektriciteitskosten.

Hoeveel kunt u besparen met een HRe-ketel?

Het rendement van een HRe-ketel is 140 procent. Een voorbeeld van de besparing: de Remeha Evita, de HRe-ketel van Remeha, bespaart bij gemiddeld verbrui (in een tussenwoning en bij de huidige energieprijzen) zo'n 400 euro per jaar in verhouding met een gewone ketel. In grotere en vrijstaande woningen wordt de besparing ook groter. Met de opgewekte elektriciteit bespaart u bovendien zo'n 60 procent op CO2-uitstoot. De ketel is vooral interessant voor huishoudens die jaarlijks vanaf 1600 kubieke meter gas verstoken. In grote woningen kan de ketel ook als combiketel worden gecombineerd met een zonneboiler.

Hoewel u veel kunt besparen met een HRe-ketel, zijn ze vrij prijzig in de aanschaf. Gemiddeld betaalt u zesduizend euro voor een HRe-ketel, maar de prijs hiervan kan oplopen tot tienduizend euro exclusief de installatiekosten. U krijgt echter de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen. Hiermee kunt u de aanschafkosen enigszins compenseren. Wilt u weten wat een HRe-ketel u zou kosten? Vraag bij ons direct meerdere offertes aan!