HR-Ketel

Wat is nu eigenlijk een HR-ketel? Een HR-ketel, ook wel geschreven als HRketel, is een CV-ketel (centrale verwarmingsketel) die relatief zuiniger is met energie. De meeste CV-ketels zijn tegenwoordig van het HR-type. HR staat in dit geval voor Hoog Rendement. Als het gaat om HR-ketels zijn er drie verschillende klassen. De HR100 heeft 100 tot 104 procent rendement, de HR104 heeft 104 tot 107 procent rendement en de HR107 heeft een rendement vanaf 107 procent. U kunt aan het keurmerk ‘Gaskeur’ zien welk rendement een bepaalde ketel heeft.

Ketels met een SV-keurmerk hebben daarnaast nog eens een geavanceerde brander, die zorgt voor een schonere verbranding en een lagere uitstoot van stikstof. Bent u ook op zoek naar een HR-ketel, die zorgen voor een zuiniger energieverbruik? Vraag bij ons meerdere offertes aan en profiteer van de beste aanbiedingen!

HR-ketel: hoe werkt het?

De zuinige HR-ketel op gas levert u een besparing op omdat de HR-ketel de restwarmte, die normaal door de schoorsteen verdwijnt, ook kan gebruiken. Het is dus zo dat altijd minimaal 100 procent wordt omgezet in nuttige warmte en dat er geen energie verloren gaat.

Wat zijn de kosten van HR-ketel?

Uiteraard is het kopen van een nieuwe CV-ketel/HR-ketel altijd een flinke investering. U betaalt voor een zuinige HR-ketel bijvoorbeeld een bedrag dat ongeveer tussen de 900 en de 2000 euro valt. De besparingen die u doet op uw energierekening maken de investering daarentegen weer een stuk aantrekkelijker. Volgens het Ministerie van VROM bespaart U met een HR107-ketel gemiddeld 220 kubieke meter gas en 390 kg CO2 ten opzichte van een zogenaamde ‘verbeterd rendement’ ketel. Ten opzichte van een gewone cv-ketel bespaart u ongeveer 225 euro per jaar bij een gasprijs van 67 cent. Wilt u ook besparen? Vraag dan gelijk verschillende offertes aan!