Overstapvragen

Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan veel besparing opleveren. De prijzen voor energie veranderen regelmatig en de kans dat u bij uw huidige energieleverancier te veel betaalt is aanwezig. Door over te stappen op een goedkopere aanbieder kunt u op jaarbasis meer besparen dan u denkt en op de ze pagina vindt alle informatie omtrent overstappen.

Kan ik zomaar over stappen dan? Het antwoord op die vraag is: JA! Elke overeenkomst voor de levering van energie of gas kan namelijk, met inachtneming van een maximale termijn van dertig dagen, worden opgezegd. Veel consumenten zijn hiervan echter niet op de hoogte en betalen vaak meer dan nodig. Het is wel verstandig om de algemene voorwaarden goed door te lezen. Als u een contract heeft voor een bepaalde tijd (vaak 1, 2 of 3 jaar) en u wilt dat tussentijds beëindigen, kan het zijn dat u de leverancier een opzegvergoeding verschuldigd bent.  

Hoelang duurt overstappen? Overstappen van energieleveranciers duurt vijf werkdagen. In de praktijk heeft u vaak te maken met een opzegtermijn. Als u een overstapverzoek indient bij een nieuwe energieleverancier moet u ook een overstapdatum opgeven. De nieuwe leverancier regelt vervolgens de rest met uw huidige maatschappij.

Energie vergelijken en overstappen

Energie vergelijken is het proces voorafgaand aan het overstappen. Voordat u overstapt moet u natuurlijk wel in kaart brengen wat u bij een andere energieleverancier betaalt. Wij helpen u hier graag bij! Met de Energievergelijker weet u binnen enkele minuten wat de meest geschikte leverancier van energie voor u is. Dit gaat als volgt:  

-Vul uw postcode en uw energieverbruik op jaarbasis in.
    

-Gebruik eventueel de filter-opties voor uw voorkeur (Bijvoorbeeld: Grijs/Groen, Flexibel/Vast, 1 jaar contract e.d.).
    

- Kies uit de verschillende energietarieven het contract dat u het meest geschikt lijkt en voor u het voordeligst is.

Vervolgens kunt u overstappen

-Vul het overstapformulier in
    

-Bevestig uw overstap

 bij de nieuwe energiemaatschappij

Uw aanmelding wordt nu verzonden naar uw nieuwe energieleverancier.
 Hiermee wordt u klant bij het leveranciersbedrijf van uw keuze en
 geeft u toestemming om een overstapverzoek in te dienen bij de regionale netbeheerder van energie. Uw nieuwe energieleverancier regelt vervolgens de overstap met de regionale netbeheerder en uw vorige leverancier van gas en energie.