Energieverbruik

Het gemiddelde energieverbruik van een Nederlands gezin is moeilijk in cijfers te vatten. Omdat een gemiddeld gezin in Nederland een hele diverse samenstelling kan hebben. U kunt zich voorstellen dat een eenpersoonshuishouden een veel lager energieverbruikt heeft dan een gezin met 3 kinderen. Dit heeft te maken met het feit dat een gezin vaak ook in een groter huis woont. Dit heeft als gevolg dat de ruimte die verwarmd moet worden grotere is. En het energieverbruik daardoor ook hoger wordt.

Naast de samenstelling van het gezin speelt ook het energieverbruik van de verschillende gezinsleden een grote rol. Zijn uw gezinsleden bijvoorbeeld gewend om vaak de televisie aan te laten staan wanneer er niet naar gekeken wordt? Wordt de tv in stand-by stand gezet wanneer er niet naar gekeken wordt? Of staat de tv in dat geval helemaal uit om het energieverbruik te beperken? Het hangt er sterk van af in welke mate de leden van uw gezin zich bewust zijn van hun energieverbruik.  

Te hoog energieverbruik?

U heeft een te hoog energieverbruik? Wij bieden u verschillende mogelijkheden om uw energieverbruik terug te brengen en zodoende uw maandelijkse kosten te verlagen. De eerste tips om een hoog energieverbruik tegen te aan is de bovengenoemde tv. Daarnaast zijn uw vaatwasser, wasmachine, koelkast en computers enorme energie-vreters. Daarnaast zijn waterbedden, elektrische boilers en plasmaschermen goede voorbeelden van apparaten die een hoog energieverbruik hebben.

Een voorbeeld van energie besparen is de was op 40 graden in plaats van op 60 graden. Daarnaast is het plaatsen van tochtstrips een goed idee om energie in de vorm van warmte in je huis te houden en zodoende energieverbruik te beperken. Wanneer u de verwarming hoog heeft staan, zorg dan ook dat ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten blijven. Er zijn legio mogelijkheden om uw energieverbruik terug te brengen. Kijk ook eens op onze pagina bespaartips voor meer tips over besparen.

Meer energieverbruik beperken

Heeft u alle tips uitgevoerd en er alles aan gedaan om energie te besparen binnen uw gezin? Kijk dan ook eens naar uw energieprijzen. Onze energievergelijker biedt u de mogelijkheid om snel en efficiënt inzicht te krijgen in de energieprijzen bij verschillende aanbieders. Op deze manier bespaart u eenvoudig en snel op uw energiekosten. Succes met besparen!