Energieprijzen

U hebt via een kennis, vriend of familielid gehoord dat energie vergelijken loont. Dan hebben wij direct goed nieuws voor u: dat klopt! Vergelijken van energieprijzen kan u tientallen tot honderden euro’s per jaar opleveren. En dat door eenvoudig over te stappen op een andere (goedkopere) leverancier met lagere energieprijzen. Maar waar betaalt u nu voor als we het hebben over energieprijzen? Waar zijn deze energieprijzen uit opgebouwd? Op deze pagina meer informatie over de opbouw van energieprijzen:

Energieprijzen uitgelegd

De energieprijzen die u uiteindelijk betaalt zijn opgebouwd uit 3 componenten: kosten voor de leverancier, kosten voor de netwerkbeheerder en energiebelastingen. Het slechte nieuws met betrekking tot de opbouw van de energieprijzen is dat zowel de kosten voor de netwerkbeheerder en de energiebelastingen zijn vastgelegd. Voor netwerkbeheer betaalt u voor gebruik en onderhoud van het stroom- en gasnetwerk en de huur van een stroom- en/of gasmeter.

De energiebelasting is een maatregel van de overheid om het energieverbruik onder de mensen te beperken. Bij zowel stroom als gas is dit 21%. Deze kosten moet u dus gewoon betalen. Het goede nieuws is dat kosten voor de energieleverancier variabel zijn en door u beïnvloed kunnen worden. En fors ook! Deze kosten voor de energieleverancier zijn de variabele energieprijzen, afhankelijk van uw persoonlijk verbruik. Stroom wordt hierbij gerekend in kilowattuur en gas per kubieke meter. De prijs per eenheid verschilt per leverancier en dat is de reden dat je als consument honderden euro’s kunt besparen op energiekosten. Je krijgt dezelfde stroom en gas, maar alleen tegen lagere energieprijzen!

Energieprijzen vergelijken

Energieprijzen vergelijken loont dan ook absoluut om die reden. Via onze energievergelijker krijgt u snel en eenvoudig overzicht in de verschillende energieprijzen bij leveranciers. U vult uw persoonlijke gegevens en verbruik in en de laagste energieprijzen verschijnen binnen enkele seconden op uw beeldscherm. Eenvoudiger kan het niet! Profiteer dus direct van lage energieprijzen en stap ook over!